GTP, Hvad er det

Hvad er Garden Tractor Pulling?
En gardenpuller er en specialbygget havetraktor, som bliver koblet foran en specialbygget slæde, som skal slæbes længst muligt op ad en 60 m lang og 6 m bred bane. Banen afgrænses i siderne af 2 kridtlinjer, som traktoren ikke må berøre. Hvis dette sker, bliver man diskvalificeret. Kører man de 60 m får man et “Full Pull”. Er der flere gardenpullere i samme klasse som opnår “full pull”, skal de ud i en “Pull Off”, hvor slæden gøres tungere.
Garden Tractor pullerne har fra 20 HK til 300 HK efter hvilken klasse de deltager i og med omdrejningstal på over 14.000 i minuttet.Traktorerne kan være bygget som en standardhavetraktor (stock) eller specielt til formålet (modificeret).
Stock-klassen er standardhavetraktorer med tunede motorer.
De modificerede kan være med toptunede benzinmotorer fra motorcykler, biler eller ultralet-flyvemaskiner.
Den sidste klasse er Compact Diesel-klassen. Her tuner man en max. 2? liters dieselmotor med en turbo.
Der er 3 klasser i alt:
350 kg. Stock hvor chaufførens alder er fra 8 år til 16 år
500 kg. Modificeret, hvor chaufførens alder er min. 12 år
600 kg. Compact Diesel, hvor chaufførens alder er min. 16 år.
Alle gardenpullere er synet og godkendt af foreningen og har en ansvarsforsikring gennem DTP (Dansk Tractor Pulling), som er moderforeningen for DGTP.DGTP er en forkortelse for Dansk Garden Tractor Pulling.
Det er en selvstændig forening under DTP – Dansk Tractor Pulling.
Foreningen DGTP blev stiftet midt på sommeren i år 2000. På det tidspunkt var traktortræk med havetraktorer allerede et større tilløbsstykke – ikke mindst i det sønderjyske område, blandt andet til byfester og lignende. Det har nu efterhånden bredt sig til resten af landet.
Nogle af “ildsjælene” i DGTP er folk der har været med til eller selv kørt tractor pulling i mange år. Andre er med fordi de synes det kunne være sjovt at køre traktortræk med små traktorer. Det er rent økonomisk også mere overkommeligt end at køre med de store tractor pullers. Den første lokalforening blev stiftet i efteråret 2001. Dette var også det første år hvor der blev afholdt et egentligt Danmarksmesterskab
Fårhus Pulling Arena blev etableret i 2006 i forbindelse med afvikling af et DM i samme år og der har tilsvarende været afholdt DM lige siden, med stor publikumsinteresse og gode resultater.
Besøg foreningens hjemmede www.gardentractorpulling.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *